Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

Foråret er her

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Wed, April 25, 2012 22:13:48

Trods nattefrosten er foråret her. Alt grønnes - det er så dejligt.

Græsserne er efterhånden rigtig godt igang, nogen selvfølgelig mere end andre. Brogetbladet Havesandrør står med fine tuer. Stor pibegræs står med frisk grønne skud og de fleste elefantgræsser har vist tegn på liv. En tid, hvor havevandring for mit vedkommende foregår med næsen tæt ved jorden for at opdage de små forskelle fra dagen før.

Forårsrengøringen er også igang. Græsser er blevet friseret, klippet og delt og nogle har fået nyt jord i beddet. Ukrudtet pilles op med en tilfreds tanke om at så er det ikke dèt der forstyrrer senere.

I lørdags havde jeg en fantastisk tur til plantemarkedet i Kiekeberg. Et marked jeg holder meget af at besøge. En herlig fridag, med masser af inspiration til den kommende sæson - og nogle planter med hjem i kurven.

I den nederste have er der lagt en ramme af grus. Det er meningen at der skal laves en lille gang med græsser - og stauder der klær dem- på begge sider. Forhåbentlig med en lille plads, hvor man kan sidde uforstyrret og kigge ud på vores stykke med "natur" der grænser op til tagrørene. Også her må jeg huske mig selv på at ting ta`r tid og at det indre billede jeg har af resultatet nok lader vente på sig 3-4 år endnu. Naturgrunden byder allerede nu ind med blade af gul iris, som jo fint klarer den fugtige jord. Jeg har sat en dusk kæruld også og håber at den får godt fat. Guldlistegræsserne står der også og kan hamle op med tagrørerne. Området stiller særlige krav til beplantningen pga den generelt høje vandstand.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.