Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

Forberedelse til næste sæson

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, January 08, 2012 17:22:52

Det er en af de søndage, der bare smutter med skønne timer fordybet i læsning, skrivning og tilrettelæggelse af den næste sæson med prydgræsser. Skøøønt!

I efteråret gik jeg i mit stille sind og ønskede en alm. våd dansk vinter. De sidste 2 vintre har været hårde ved mine planter og en stor del af sommeren gik med at rette op på skaderne, hvilket betyder at flere bede stadig ser rimelig nyetablerede ud.

Den våde vinter fik jeg så - så rigeligt endda. Vandet er stadig ved at trække sig ud af den sidste del af haven efter at Ådalen har været oversvømmet. Heldigvis ved vi at vi skal leve med vekslende vandstand i haven, både med de fantastiske naturoplevelser og de udfordringer det giver.

De milde temperaturer og fuglenes sang kan nogen gange få mig til at tro at det er forår. Hvis det fortsætter starter sæsonen tidlig med at komme i haven - det kunne være dejligt.

Og alligevel er det utroligt så fint grøn flere af græsserne står. Især stargræsserne " ice dance" og "evergold" danner fint bunddække under grantræet og Hjortetakstræet. Allerede nu glæder jeg mig til at få øje på de første koglelignende, blåsorte aks på blåaksen. De er jo af de allertidligste - som erantis.

I efteråret var jeg en tur på Overdam Planteskole, da alle elefantgræsserne stod på sit højeste. Det var fantastisk. Billedet nedenfor er taget der.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.