Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

Nyhedsbrevene Geografisk Haves Venner

KalenderPosted by Mariane Corfitz Sun, November 11, 2012 11:55:48

I år har jeg skrevet til nyhedsbrevet og det sidste er på vej. Nyhedsbrevet er altid dejligt at modtage, det giver et farverigt indtryk af aktiviteterne i og omkring Geografisk Have.

Det har været sjovt at give et indblik i prydgræsser over året. Jeg håber at det har kunnet inspirere nogen til at prøve græsser i haven.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post38

Plantemarkederne

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, November 11, 2012 11:43:39

Det har været en sæson med flere plantemarkeder. Det er altid festligt og dejligt at møde andre haveinteresserede til en snak.

Interessen for prydgræsser oplever jeg som stadig stigende, hvilket er vildt inspirerende.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post37

"Græsbutikken"

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, November 11, 2012 11:28:15

Et af de projekter vi har været meget optaget af i år, og som jeg er rigtig glad for, er den ramme vi har lavet til " butikken". Der er blevet mere plads og planterne har bedre af at stå på gruset. En sidegevinst er at de står tæt på vores naturhave og helhedsindtrykket i den del af haven er blevet fint.

Vores naturhave har jo første sæson. Allerede i år har det været dejligt at komme hjem fra arbejdet og sætte sig på bænken og kigge ud over vores " vilde have". Det har været overraskende så fint det har været med forskellige farver hen over sommeren. Jeg tror at både ænderne, fasanerne og tudserne er glade for området. Vi har jo den store glæde at have et rigt dyreliv i haven.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post36

Foredrag

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, October 21, 2012 23:03:02

Sæsonen har i år været krydret med foredrag. I hhv Christiansfeldt, Ringkøbing og Toftlund Havekreds. Det har været rigtig spændende og jeg glæder mig til næste år, hvor det også er aktuelt.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post35

Foråret er her

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Wed, April 25, 2012 22:13:48

Trods nattefrosten er foråret her. Alt grønnes - det er så dejligt.

Græsserne er efterhånden rigtig godt igang, nogen selvfølgelig mere end andre. Brogetbladet Havesandrør står med fine tuer. Stor pibegræs står med frisk grønne skud og de fleste elefantgræsser har vist tegn på liv. En tid, hvor havevandring for mit vedkommende foregår med næsen tæt ved jorden for at opdage de små forskelle fra dagen før.

Forårsrengøringen er også igang. Græsser er blevet friseret, klippet og delt og nogle har fået nyt jord i beddet. Ukrudtet pilles op med en tilfreds tanke om at så er det ikke dèt der forstyrrer senere.

I lørdags havde jeg en fantastisk tur til plantemarkedet i Kiekeberg. Et marked jeg holder meget af at besøge. En herlig fridag, med masser af inspiration til den kommende sæson - og nogle planter med hjem i kurven.

I den nederste have er der lagt en ramme af grus. Det er meningen at der skal laves en lille gang med græsser - og stauder der klær dem- på begge sider. Forhåbentlig med en lille plads, hvor man kan sidde uforstyrret og kigge ud på vores stykke med "natur" der grænser op til tagrørene. Også her må jeg huske mig selv på at ting ta`r tid og at det indre billede jeg har af resultatet nok lader vente på sig 3-4 år endnu. Naturgrunden byder allerede nu ind med blade af gul iris, som jo fint klarer den fugtige jord. Jeg har sat en dusk kæruld også og håber at den får godt fat. Guldlistegræsserne står der også og kan hamle op med tagrørerne. Området stiller særlige krav til beplantningen pga den generelt høje vandstand.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post34

Forårsrengøringen er begyndt

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, March 11, 2012 20:17:52

Jeg ved godt at det er lige friskt nok at rive de beskyttende blade væk og begynde at klippe ned - men jeg har gjort det alligevel og haft en fantastisk dag i haven. Så må jeg jo ud og dække til hvis frosten bliver for hård.smiley

De vintergrønne blåaks har jeg "friseret" godt og grundigt med min lille håndrive, hvilket gør at de visne blade er revet af og tuen tyndet lidt ud. Samtidig har jeg lige revet de aflæggere op som var på afveje. Den forårstidlige blåaks Heufleriana står allerede klar med de blåsorte aks, og man kan godt frisere dem nu, uden at aksene rives med.

En fin opdagelse jeg kunne glæde mig over i dag var de små blå iris der stod og blomstrede mellem stargræsserne " evergold" og "ice dance". Flere af græsserne giver livstegn. Hjertegræsserne og mosebunke har grønne blade nede i de tørre tuer og jeg er ret sikker på at der også er livstegn fra moskitogræsserne. Det er helt fantastisk. det er første vinter jeg har dem og jeg bliver glad hvis de klarer det.

Forårsløg er jo godt sammen med græsserne, de forlænger sæsonen i beddet, så det bliver spændende at studere hele året.

Ikke alle græsserne er klippet ned eller "friseret" i dag. Kun de vintergrønne, fordi jeg ved de kan tåle det. Men også Den brogetbladet Havesandrør er klippet ned fordi der allerede er grønne friske blade. Hvis jeg venter længere klipper jeg jo de friske blade over og det vil være ærgerligt.

En anden græs jeg har beskæftiget mig en del med i dag er de græstotter der dukker op rundt omkring fra plænegræsset. Jeg har idag luet langs min bøgepur som er plantet langs en græsplæne . Det var en kold fornøjelse. Vinden var kold og skiundertøjet kom på. Men nu skal jeg ikke bøvle med det græs.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post33

Forberedelse til næste sæson

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, January 08, 2012 17:22:52

Det er en af de søndage, der bare smutter med skønne timer fordybet i læsning, skrivning og tilrettelæggelse af den næste sæson med prydgræsser. Skøøønt!

I efteråret gik jeg i mit stille sind og ønskede en alm. våd dansk vinter. De sidste 2 vintre har været hårde ved mine planter og en stor del af sommeren gik med at rette op på skaderne, hvilket betyder at flere bede stadig ser rimelig nyetablerede ud.

Den våde vinter fik jeg så - så rigeligt endda. Vandet er stadig ved at trække sig ud af den sidste del af haven efter at Ådalen har været oversvømmet. Heldigvis ved vi at vi skal leve med vekslende vandstand i haven, både med de fantastiske naturoplevelser og de udfordringer det giver.

De milde temperaturer og fuglenes sang kan nogen gange få mig til at tro at det er forår. Hvis det fortsætter starter sæsonen tidlig med at komme i haven - det kunne være dejligt.

Og alligevel er det utroligt så fint grøn flere af græsserne står. Især stargræsserne " ice dance" og "evergold" danner fint bunddække under grantræet og Hjortetakstræet. Allerede nu glæder jeg mig til at få øje på de første koglelignende, blåsorte aks på blåaksen. De er jo af de allertidligste - som erantis.

I efteråret var jeg en tur på Overdam Planteskole, da alle elefantgræsserne stod på sit højeste. Det var fantastisk. Billedet nedenfor er taget der.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post32

Marts

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, March 20, 2011 19:28:45

Med glæde kan jeg konstatere at græsserne er godt igang. Den lille tidlige blåaks står allerede nu og udvikler de fine aks med de næsten sorte toppe. Sneen var lige smeltet og der stod de - klar til start . Fantastisk , lige så tidlig som erantis.

Både palmebladet star og koreansk havesandrør, brogetbladet havesandrør og hjertegræs står med friske grønne skud ligesom guldlistegræs har sendt de første skud over jorden.

Vi skal jo stadig passe på ikke at fjerne al beskyttelse fra de små nye skud, men jeg har haft en fantastik dag med at lue ukrudt. Skønt at få jord under neglene igen.

HUSK at græssalget starter igen til april.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post31
Next »