Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

Forårsrengøringen er begyndt

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, March 11, 2012 20:17:52

Jeg ved godt at det er lige friskt nok at rive de beskyttende blade væk og begynde at klippe ned - men jeg har gjort det alligevel og haft en fantastisk dag i haven. Så må jeg jo ud og dække til hvis frosten bliver for hård.smiley

De vintergrønne blåaks har jeg "friseret" godt og grundigt med min lille håndrive, hvilket gør at de visne blade er revet af og tuen tyndet lidt ud. Samtidig har jeg lige revet de aflæggere op som var på afveje. Den forårstidlige blåaks Heufleriana står allerede klar med de blåsorte aks, og man kan godt frisere dem nu, uden at aksene rives med.

En fin opdagelse jeg kunne glæde mig over i dag var de små blå iris der stod og blomstrede mellem stargræsserne " evergold" og "ice dance". Flere af græsserne giver livstegn. Hjertegræsserne og mosebunke har grønne blade nede i de tørre tuer og jeg er ret sikker på at der også er livstegn fra moskitogræsserne. Det er helt fantastisk. det er første vinter jeg har dem og jeg bliver glad hvis de klarer det.

Forårsløg er jo godt sammen med græsserne, de forlænger sæsonen i beddet, så det bliver spændende at studere hele året.

Ikke alle græsserne er klippet ned eller "friseret" i dag. Kun de vintergrønne, fordi jeg ved de kan tåle det. Men også Den brogetbladet Havesandrør er klippet ned fordi der allerede er grønne friske blade. Hvis jeg venter længere klipper jeg jo de friske blade over og det vil være ærgerligt.

En anden græs jeg har beskæftiget mig en del med i dag er de græstotter der dukker op rundt omkring fra plænegræsset. Jeg har idag luet langs min bøgepur som er plantet langs en græsplæne . Det var en kold fornøjelse. Vinden var kold og skiundertøjet kom på. Men nu skal jeg ikke bøvle med det græs.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post33