Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

januar

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sat, January 01, 2011 18:01:09

Denne første dag på året byder på overraskelser i haven. Solen og plusgraderne har gjort at en del af sneen er smeltet og planterne kommer til syne. Jeg har fået uventede oplevelser på min havevandring allerede i dag og mærker en følelse af spænding og positiv forventning til den kommende havesæson.

Bemærkelsesværdige er den stedsegrønne Japansk Star Carex morrowii " Ice Dance" og de vintergrønne blåaks Sesleria Heufleriana og Sesleria Autumnalis. Planterne er grønne og friske at se på. Lidt mere afdæmpet står bladene fra snefrytlen med de smalle grågrønne blade. Også den er vintergrøn.

De høje græsser som stod flot i efteråret, giver vores have både højde og fylde også nu, hvor de pryder i det delvis snedækkede landskab.

I drivhuset står alle krukkerne med planter dækket af isoleringsmåtter og flamingoposer. Det bliver spændende om de har klaret de hårde frostgrader. I drivhuset står også nogle bambusplanter som skal plantes til foråret. Kulden gør at bladene ruller tæt sammen. Egentlig skal bambus ikke ind om vinteren, men jeg tænkte, at hvis vi fik så meget sne som sidste år, kunne det ødelægge / bøje stænglerne. Heldigt var det at de kom ind, for sne fik vi jo masser af. Den japanske bambus tog jeg ikke ind. Den bliver hermed " vinter-testet ". Umiddelbart ser den ok ud, men det er svært at bedømme nu.

Alle sporrene i sneen vidner om dyrene der er kommet til foderbrættet dagligt imens sneen og frosten har gjort det svært for dem at finde føde - det er rådyrene, fasanerne, de vilde fugle - og kattene!

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post29