Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

Havetanker og planlægning i vinteren

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Thu, December 30, 2010 17:56:25

Nu mens vinterlandskabet viser sin smukkeste side er det tiden at opdatere hjemmesiden, lægge nogle nye billeder ind og i det hele taget glæde sig til den næste havesæson. Jeg håber I finder god inspiration på hjemmesiden.

Som en ekstra dimension i forhold til prydgræsserne er jeg blevet optaget af, hvordan græsserne kan være virkningsfulde i indretningen af haver og grønne områder, hvor man ønsker en sundhedsfremmende effekt.

Undersøgelser har vist at mindst 3 oplevelses-værdier i kombination har stor indflydelse på bybefolkningens sundhed, når der er fokus på grønne områder.

Det er værdierne trygt, fredfyldt og vildt.

" Trygt" indbefatter oplevelsen af at være omgærdet, at kunne slappe af og være sig selv. "Fredfyldt" indbefatter oplevelsen af stilhed, ro, velholdt og uforstyrrethed. At være et med naturen. "Vildt" indbefatter oplevelsen af livskraftighed og frit voksende vegetation.

Ja græsserne kan fint passe ind i sådanne sammenhænge.

Der er flere spændende værdier at arbejde med i haveindretning ifølge undersøgelserne. Jeg tror, det er vigtigt at indrette haven med udgangspunkt i familiemedlemmernes individuelle ønsker og behov. Hvis den enkelte i familien har sin helt egen grund til at opholde sig i haven, så mener jeg, at haven får betydning for familiens velvære i dagligdagen.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post28