Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

fantastiske efterårsfarver og flotte aks

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Sun, October 03, 2010 19:12:27

Netop nu skrider det ene aks efter det andet frem på elefantgræsserne - Miscanthus sinensis. De står så smukt og vejrer i vinden med hvert sit særpræg.

Jeg vil lige fremhæve Miscanthus sinensis " purpurescens" med de smukkeste brændte farver i bladene. Efterårsfarverne på bladene kommer før aksene bryder igennem, og egentlig synes jeg, at det er bladfarverne der har den største prydsværdi på " purpurescens ".

Guldlistegræsserne står også med aks nu. Ligeledes Koreansk Havesandrør. de fantastisk fine , meget svagt violette- lette toppe står og fejer hen over den lilla drejeblomst. en fin farvekombination.

Septembersolen har jo givet mange fine oplevelser sammen med græsserne. Når græsserne lige " fanger " lyset, bliver jeg bekræftet i, hvor vigtigt det er at have prydgræsser i haven.

Glædeligt er det også at konstatere at græsserne har lov at stå i fred for rådyrerne. I vores have, som ligger lige ned til et naturområde i Kolding Ådal har vi jævnligt besøg i haven af bl.a. rådyr. Det er fantastisk dejligt - og det er selvfølgelig nemmere at nyde dem, når det ikke går ud over mine prydgræsser.

I løbet af efteråret her har jeg deltaget i 3 plantemarkeder. Dels Høstmarkedet i Geografisk Have, og også i Christiansfeldt og Mesing i Skanderborg. Alle 3 markeder har været godt tilrettelagt , godt besøgt og med interesse i Prydgræsserne og den lille fine bambus " Jiuzhaigou". Det er dejligt. Næste sæson regner jeg med at supplere mine markedsaktiviteter med Tønder Plantemarked og sandsynligvis også " Clausholm".

Som nyt for " Marianes Græs", bliver der i 2011 også nogle arrangementer for nogle havekredse. Det kommer bl.a. til at forgå som havevandring, hvor jeg vil præsentere nogle forskellige prydgræsser og fortælle om min erfaringer med dem.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post27