Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

Åh nej, min pampas klarede ikke vinteren i år

Årets gangPosted by Mariane Corfitz Tue, June 01, 2010 23:00:55

Forleden gravede jeg min pampas op. Den store smukke plante, der har prydet haven i flere år, klarede ikke den hårde vinter.

Og en stor bar plet har den efterladt. Selvom jeg skyndte mig at plante en ny, så tager det et par år inden den får den fylde og de mange aks, den gamle plante præsterede.

Alligevel er det opløftende at følge væksten allerede nu med den lille ny pampas, frem for at se den store visne tue, som viste sig at være rådnet. Min teori er at snemængden har været årsagen til at den er rådnet.

Det er ikke kun pampas`en jeg har gravet op. Også et Blommetræ der væltede under den store mængde sne, en opstammet dværgsyren og en fyr bl.a. skulle fjernes.

Heldigvis har vi fået glæde af stammen på blommetræet. Da vi havde skåret det næsten op, vendte vi stammen op og grenene ned. Nu har vi en "mand" i løb over et bed.

En græs der fortjener at blive fremhævet som særlig hårdfør er Japansk Blodgræs - specielt fordi den altid er beskrevet som en græs der kræver beskyttelse om vinteren.

Japansk blodgræs har vist sig at klare denne hårde vinter godt, både i krukker og på friland.

Generelt vil jeg sige at alle græsserne vil have godt af noget varme nu, så de rigtig kan komme igang. Det hele er jo lidt tilbage i år, og en stor del af mine planter i det hele taget, har haft det hårdt ved at der er kommet gentagne gange nattefrost helt hen i maj.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post25