Marianes Græs

Marianes Græs

Prydgræsser

Jeg synes, vi har så mange fantastiske prydgræsser, som alt for få kender og derved alt for få har glæde af i deres have eller på deres terrasse. Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Du er derfor velkommen til at lægge dine billeder, tanker, erfaringer, spørgsmål eller andet her på siden. Mange hilsener Mariane.

Nyhedsbrevene Geografisk Haves Venner

KalenderPosted by Mariane Corfitz Sun, November 11, 2012 11:55:48

I år har jeg skrevet til nyhedsbrevet og det sidste er på vej. Nyhedsbrevet er altid dejligt at modtage, det giver et farverigt indtryk af aktiviteterne i og omkring Geografisk Have.

Det har været sjovt at give et indblik i prydgræsser over året. Jeg håber at det har kunnet inspirere nogen til at prøve græsser i haven.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post38

Plantemarkeder

KalenderPosted by Mariane Corfitz Mon, June 21, 2010 21:56:10

Plantemarkedet i Geografisk have gik rigtig godt. Markedet var godt besøgt, og det gode vejr understøttede en god markedsstemning.

Som nyt for mig blev jeg inviteret til Museumsgården i Grindsted og havde en dejlig og hyggelig dag der. Omgivelserne og arrangementet var rigtig fint, og jeg glæder mig allerede til næste år.

Dagen på Museumsgården blev speciel i forhold til min særlige interesse for prydgræsser, da Jens Theisen var der og holdt foredrag om "græsser og stauder".

Min deltagelse i flere plantemarkeder i løbet af foråret, har betydet at det er få gange jeg har været på torvet i Kolding om lørdagen. Jeg vil dog opfordre til at kontakte mig på telefonen, hvis man er interesseret i prydgræsser.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post26

Det store plantemarked i Geografisk Have i Kolding

KalenderPosted by Mariane Corfitz Tue, June 01, 2010 22:37:36

Så er det tiden til et af mine højdepunkter - nemlig plantemarkedet Grundlovsdag.

Jeg glæder mig rigtig meget, og håber vi får godt vejr, for så giver det helt sikkert en festlig dag i haven med mange besøgende.

Jeg er selvfølgelig der med mine græsser og har et udvalg af bl.a. elefantgræsser med.

vi ses.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post24

Til majmarkedet står jeg ved cafè Mokka

KalenderPosted by Mariane Corfitz Thu, May 13, 2010 16:14:36

Et rigtigt hyggeligt marked var det i Skanderborg. Bestemt et sted jeg gerne vil vende tilbage til. Vi var heldige at solen kom frem, det var faktisk helt lunt!!

Uden jeg kan sammenligne med tidligere, så virkede det til at være rigtig godt besøgt. I alle tilfælde var der god interesse for prydgræsserne, hvilket glæder mig og forhåbentlig også giver glæde til de mange der købte prydgræsser med hjem til haven.

I morgen er det så majmarked i Kolding. Jeg vil have min bod med prydgræsser i AL- passagen ved cafè Mokka som sidste år.

Jeg har hjemmelavede pilekurve plantet til med engelsk græs med i år. Rigtig fine .

Vi håber at godt vejr og mange besøgende i god stemning vil gøre majmarkedet til en festlig dag. Butikkerne i midtbyen gør deres til det.

Lørdag kan vi ses på plantemarkedet i Fredericia.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post23

Plantemarked i Skanderborg, Fredericia og Kolding

KalenderPosted by Mariane Corfitz Mon, May 03, 2010 18:01:54

Så er det atter plantetid og markedstid. Rigtig dejligt at temperaturen er blevet så det er en fornøjelse at være ude. Der er fuld gang i græsserne kom og se det store udvalg.

Hermed lige en oversigt over de plantemarkeder jeg vil deltage i.

Skanderborg d. 9/5 kl. 12 - 15

Majmarked i Kolding d. 14/5 kl. 11 - 15

Fredericia d. 15/5 kl. 10 - 13

Geografisk Have , Kolding Grundlovsdag - 5/6 kl. 10 - 17

Derudover vil jeg være at finde på Akseltorv i Kolding lørdag formiddag, alle de lørdage jeg kan. Og som altid er man velkommen til at ringe til mig for at aftale en tid på telefon 29244183.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post22

torvedag lørdag

KalenderPosted by Mariane Corfitz Fri, April 02, 2010 19:41:09

Så er jeg klar med årets første torvedag på Akseltorv i Kolding.

I morgen lørdag kl. 10 - 13 vil jeg kunne præsentere nogle af sæsonens første græsser. Jeg har også forskellige bambus med. Kig forbi på torvet eller ring til mig for en aftale 29244183.

Udvalget af græsser kan ses på min hjemmeside.

Der er stadig nogen enkelte jeg ikke har skrevet priser på, fordi de ikke er igang endnu. ( stadig lidt for koldt ) men jeg har dem måske, så spørg gerne.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post21

Bambus hjemme og græsser på vej

KalenderPosted by Mariane Corfitz Mon, March 29, 2010 22:48:06

Så er der nogle bambus i hus. Flotte planter, med mørke stængler. Forskellige slags som både egner sig til krukker og friland. Da det er nyt for mig at sælge bambus, har jeg ikke billeder af dem eller beskrevet dem endnu.

Nogle græsser er hentet, og flere henter jeg hos Overdam planteskole på fredag. Følg med på hjemmesiden, jeg opdaterer oversigten i takt med at planterne kommer.

På lørdag formiddag står jeg igen på torvet i Kolding. Kig gerne forbi. Hvis jeg ikke lige har de græsser du gerne vil have, vil jeg gerne tage imod bestilling.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post20

ENDELIG FORÅR

KalenderPosted by Mariane Corfitz Mon, March 22, 2010 18:20:28

Endelig er sneen væk, og fornøjelsen " havevandring" får helt ny betydning.

Jeg er jo selvfølgelig rundt og se på prydgræssernegræsserne og alle de dejlige planter der gør dem selskab. Løgplanternes små spirer står så fint og knopper på træer og buske er ved at have fylde.

Den brogetbladet Havesandrør er allerede begyndt med sine grønne skud. Den er som altid meget tidlig på færde.

Den japanske star står forbavsende grøn i zinkbaljen på trods af den lange kolde vinter. Star " evergold" står sammen med og har fået lidt tørre spidser og totter som trænger til at blive klippet af. Engelsk græs står lige nu med en blanding af tørre og rødlige blade, den skal nok komme.

Sort slangeskæg står fin i mit nyanlagte bed og danner et fint tæppe med de små spinkle planter. Jeg glæder mig til at følge dem i løbet af sommerhalvåret - og har det nu den effekt jeg havde tænkt mig sammen med den lysstribede pampas og de gråblå lammeører??

Kæmpe fjergræs, alpehavren og hejregræsset trænger til at blive " friseret " med riven. Så i påsken får de sig en forårsrengøring.

Både elefantgræsserne og staudehirsen vil det vare et stykke tid før jeg ser liv i. De skal først og fremmest klippes ned en af dagene, og de skal nok have det lidt varmere inden de viser sig.

Jeg glæder mig til en ny sæson med salg af prydgræsser. Som noget nyt vil jeg i år også sælge bambus. Ligeledes vil jeg kunne tilbyde at sende planter med Post Danmark.

Til APRIL åbner jeg igen for salg og kontakt mig gerne på 29244183 for en aftale eller kig ind når skiltet er ude.

  • Comments(0)//aaretsgang.marianesgraes.dk/#post19
Next »